Från och med December är KBS ny lokalförening i Blodcancerförbundet. Patientföreningen KBS ansökte om medlemskap och Blodcancerförbundets styrelse välkomnade formellt föreningen vid sitt senaste styrelsesammanträde den 15 december.

– Det är mycket positivt att KBS nu också ingår i vårt förbund. Tillsammans blir vi starkare och kan driva gemensamma opinionsfrågor. Inte minst inom vårt förbunds prioriterade områden, att fler patienter ska kunna delta i forskningsstudier och få tillgång till nya läkemedelsbehandlingar. Det säger Lise-lott Eriksson, ordförande i Blodcancerförbundet, BLCF.

Concy Bwomono, ordförande i och en av grundarna av KBS:
– Det är mycket positivt att BLCF har valt att inkludera patienter med diagnoser som sicklecellsjukdom och talassemi. Som lokalförening inom BLCF hoppas vi att nå ut till flera som är intresserade av de allvarligare kroniska blodsjukdomar som finns i vårt samhälle idag, men inte har blivit tillräckligt uppmärksammade.

Du som är medlem i KBS kommer automatiskt ingå i Blodcancerförbundet och få medlemsförmåner även därifrån, bl.a. medlemstidningen Haema, nyhetsbrev och gratis deltagande vid event och seminarier.

 

Bli medlem i Patientföreningen Kronisk Blodsjukdom:
https://blodsjukdom.se/register/medlemskap/

Läs mer om Blodcancerförbundet här:
https://www.blodcancerforbundet.se/om-oss/